K-pop bend oborio dva rekorda

S videom za njihov novi singl “How You Like That”, južnokorejski k-pop bend Blackpink oborio je dva YouTube rekorda.

“How You like That”, novi muzički video južnokorejskog K-pop benda Blackpink, u roku od 24 sata zabilježio je više od 82 miliona pregleda. Prema pisanju “Variety”, četiri pjevačica ruše više rekorda na YouTube video platformi: Prvo, nijedan drugi video nije tako često kliknut u roku od 24 sata, a drugo, snimak je u najkraćem mogućem roku imao preko 100 miliona pregleda. Trenutno ima više od 140 miliona pregleda.

Njihov trominutni videozapis objavljen je prošlog petka. U pop pjesmi pjevaju četiri članice benda Lalisa Manoban, Jennie Kim, Park Chaeyoung i Jisoo, koje djelomično pjevaju na engleskom, dijelom na maternjem korejskom jeziku, u što su uključeni i elemente hip-hopa. Istaknute su ekstravagantne haljine pjevača visoke mode i mnoštvo živopisnih pozadina.

Blackpink je osnovan 2016. godine. Grupa je sada poznata ne samo u Južnoj Koreji, već i u SAD i Njemačkoj. Njihov singl “Kill This Love” plasirao se 2019. godine na chart listu u Njemačkoj.

Ranije je južnokorejski boyband BTS držao rekord u većine klikova u roku od 24 sata: njihova pjesma “Boy With Luv” postigla je 74,6 miliona pregleda u jednom danu 2019. godine. Do sada je taj video dostigao nevjerovatnih 831 miliona pregleda.

(news)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)