MUP HNK-a izdao 121 prekršajni nalog u prvih deset dana akcije “Motocikl”

Policijska uprava MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, kroz operativnu akciju “Motocikl”, od 1. jula do 10. jula, kontrolisala je 207 motociklista, od kojih je iz saobraćaja isključila njih 11, te izdala 121 prekršajni nalog sukladno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja bezbjednosti saobraćaja u ovom kantonu uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem saobraćajnih propisa ugrožava svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, saopšteno je na službenoj internetskoj stranici MUP-a HNK-a.

“Posebno je uočeno kako velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrovani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita ‘A’ kategorije, te obijesnom vožnjom ugrožava bezbjednost saobraćaja na putevima”, ističu iz kantonalnog MUP-a.

Uzimajući u obzir sve ovo, PU MUP-a HNK-a provodi navedenu akciju od 1. jula sve do 30. septembra s pojačanom kontrolom saobraćaja i težištem na sankcionisanje motociklista koji se protivpravno ponašaju, a sve u cilju smanjenja saobaraćjnih nesreća i stradalih, stoji u saopštenju.

(Fena)