Asocijacija preduzetnika Hercegovine upozorava na loše saobraćajnice na području Mostara

Asocijacija preduzetnika Hercegovine uputila je u četvrtak saopštenje za javnost, u kome poziva nadležne da konačno saniraju dio magistralne saobraćajnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M17 na Bišću polju.

“Većini vozača je poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori ‘jezero’, koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolovoza, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za putnička vozila, a velike probleme imaju i ona veća”, stoji u sopštenju iz Asocijacije preduzetnika Hercegovine.

Na tom se području nalazi i veliki broj firmi, čiji je svakodnevni rad uveliko opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, takođe na izlazu prema cesti M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara, navodi se u saopštenju.

Iz Asocijacije ukazuju i na potrebu češćeg i kvalitetnijeg obnavljanja i održavanja lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je, kako ističu, ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno saobraća veliki broj vozila.

(Fena)