Muškarac iz Bosanske Gradiške osumnjičen za ubistvo u pokušaju

Muškarac inicijala D. B., koji je danas uhapšen nakon višesatne krizne situacije u mjestu Turjak kod Bosanske Gradiške, sumnjiči se da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i nad njim je u toku kriminalistička obrada.

Iz Policije uprave Gradiška su potvrdili i da je u toku pretres porodičnog imanja u Turjaku, a koje koristi osumnjičeni.

Uhapšen je angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, pregovaračkog tima MUP-a RS-a i policijskih službenika Policijske uprave Gradiška.

D. B.. je juče oko 18 sati fizički napao komšiju, u ruci držeći ručnu bombu.

Iz policije su precizirali da je bombu u jednom trenutku bacilo u pravcu komšije, ali nije eksplodirala, nakon čega je D. B. pobjegao i zaključao se u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Na mjesto događaja su potom upućeni policijski službenici Policijske uprave Gradiška i pregovarački tim MUP-a RS, da bi stupili u kontakt sa osumnjičenim. kako bi se predao.

“Danas oko 12,40 sati, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS izvršili su ulazak u kuću D. B., a koji je zatečen sa majkom M. B., nakon čega su oboje stavljeni pod kontrolu policijskih službenika”, naveli su iz policije.

I D. B. i njegova majka su zatečeni bez vidljivih povreda.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv D. B. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo u redovnoj proceduri.

(Fena)