Sjećate li se Hurem?

Prije sedam, osam godina glumica Meryem Uzerli je u ulozi sultanije Hurem, žarila i palila u turskoj televizijskoj seriji “Sulejman Veličanstveni.”

Glumica turskih korijena sada je u rodnom gradu Berlinu otvorila radnju, u kojoj prodaje veganske slatkiše. U ponudi Meryemine radnje, koju je otvorila zajedno sa prijateljima, prodaje se kafa, čajevi, sladoled, čokolada i poslastice bez glutena.

Za podsjećanje: Meryem Uzerli je rođena 12. augusta 1983. godine, u mješovitom braku majke Njemice i oca Turčina, kao najmlađa od četvoro djece. Glumu je studirala u Hamburgu od 2000. do 2003. godine. Njena najzapaženija uloga bila je sultanija Hürrem u turskom istorijkom spektaklu Sulejmana Veličanstveni, za koju je osvojila niz nagradu.

Meryem je odrasla u njemačkoj i slabo je govorila turski, pa je uz snimanje serije paralelno učila i turski jezik. Sve druge uloge odigrala je na njemačkom jeziku.

Godine 2013. napustila je snimljene serije iz privatnih razloga, nakon 102 snimljene epizode, a u ulozi sultanije Hürrem naslijdeila ju je glumica Vahide Gördüm.

(haber)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)