Večeras svečano otvaranje manifestacije „Mostarsko ljeto 2020“

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ večeras će biti svečano otvorena na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar sa početkom u 21 sat.

U uvodnom, muzičkom dijelu programa nastupiće Jasenko Krpo i Azer Sandžaktar Bijedić, nakon čega će biti upriličeno zvanično otvaranje manifestacije. „Mostarsko ljeto 2020“ otvoriće ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta HNK-a dr. sc. Rašid Hadžović, koji je ujedno i generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije.

Nakon službenog otvaranja, biće upriličeno izvođenje jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih predstava u Bosni i Hercegovini „Ay Carmela“. Predstava je nastala 1999. godine po dramskom tekstu Josea Sanchisa Sinisterra, u režiji Roberta Raponje i produkciji Sarajevskog Ratnog teatra SARTR. U predstavi igraju Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Organizatori „Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar, a manifestacija će trajati od 17. jula do 28. avgusta tekuće godine.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Minstarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a sponzori su Grad Mostar i kompanija BH Telecom.

Sadržaji „Mostarskog ljeta“ moći će se pratiti putem web stranice: mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

(NovaSloboda.ba)