Zbog droge i oružja pritvoren Dragan Džeba iz Mostara

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK-a. Opštinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Draganu Džebi (1976.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u sticaju s krivičenim djelom posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i krivičnim djelom nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.   

Dragan Džeba zv. “Baka” sumnjiči se da je od 17.12.2018. godine do 12.07.2020. godine, u više navrata, na različitim lokalitetima (Čupovo u mjestu Buna, općina Mostar, ulica Kralja Tomislava 89 u Mostaru i kuća koju koristi u naselju Maloševići, opština Mostar) neovlašteno posjedovao, kao i držao radi prodaje određenu količinu tvari koje predstavljaju opojnu drogu Cannabis i amfetamin, kao i dana 09.03.2019. godine, oko 16,45 sati, prilikom pretresa stana u ulici Kralja Tomislava 89 u Mostaru, neovlašteno držao tri okvira od automatske puške napunjena s po trideset odgovarajućih metaka ca. 7.62, šest okvira od puške tzv. “papovka” napunjeno s po deset metaka odgovarajuće municije i jedan okvir od puške napunjen s pet metaka odgovarajuće municije, jedno originalno kartonsko pakiranje s dvadeset komada municije cal. 7.62mm.                       

Opštinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, saopštilo je Kantonalno tužlaštvo HNK-a Mostar.

(Fena)