Kazić i Šabić slavili na skakaonici “Azer Đelilović”

Danas je u Sportsko-rekreacionom centru Udruženja građana “Sinovi Mahale” u naselju Donja Mahala, po prohladnom vremenu, održano takmičenje u skokovima sa skakaonice “Azer Đelilović”, visoke deset metara.

Na takmičenju je učestvovao 21 skakač na noge i šest skakača na glavu u kategoriji “Mostarska lasta“, pod budnim okom stručnog žirija, sastavljenog od imena koja su uveliko doprinijeli popularizaciji mostarskih skokova.

Skokove na noge ocijenjivali su Admir Delić, Vedran Ugljen, Damir Ugljen, Benaid Kalajdžić i Željko Murati, dok je žiri u kategoriji skokova na glavu činio Lorens Listo, Samir Zukanović, Admir Delić, Benaid Kalajdžić i Dino Bajrić.

Prvo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Igor Kazić, koji posljednjih godina dominira u skokovima na noge sa Starog mosta. Drugi je bio Adis Boškailo, a treći Mirza Islamović .

U kategoriji skokova na noge, pvo mjesto osvojio je Bekim Šabić, drugo Dejan Kosanić, a treće Harun Bajgorić.

Takmičenje u Donjoj Mahali se održava u sjećanje na Azera Dželilovića, koji je tragično nastradao 2002. godine, prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac.

.