Plava laguna u krvi

Četrdeset godina nakon snimanja njenog kultnog filma, čini se da  Brooke Shiles (55) još uvijek ima plavu lagunu u krvi, i dokazuje da je i dalje u svom natopljenom mokrom elementu: U povodu Dana nezavisnosti, pokazala je svoje top fit tijelo u bikiniju sa zvijezdama i prugama.

Dvostruka mama intenzivno trenira kod kuće u Hamptonu, družeći se sa joga prostirkom i loptom za vježbanje. Kako kaže: Gvozdenom disciplinom stigla je do sixpacka tvrdog kao čelik!

Svi znaju za ovaj film. Ali, jedva da ga neko želi ponovo gledati. On je zaradio 59 miliona dolara prije 40 godina kada je stigao u kina- i postao deseti najuspješniji film 1980. godine.

“Plava laguna” govori o dvoje djece, koja nakon brodske nesreće stižu na jedno usamljeno, prelijepo ostrvo u Južnom moru. Stižu do puberteta, otkrivaju seksualnost – i postaju roditelji.

Režiser Randal Kleiser, koji je dvije godine ranije doživio svjetski uspjeh sa filmom “Grease”, priča o filmu sa finim biranim riječima.

Za razliku od jednako šarenog originalnog filma iz 1949 . godine, u njegovom filmu je bilo mnogo gole kože.

Ipak: Svjetski poznata “Plava laguna” nije učinila ni Brooke, niti njenog glumačkog partnera Christophera Atkinsa svjetskim zvijezdama.

Na slikama:

Wow žena! Brooke Shields ispred bazena, na svom imanju u Hamptonsu

Brodolom u Južnom Tihom okeanu: Brooke (tada 15) sa Christopherom Atkinsom (tada 19) u “Plavoj laguni”

Christopher Atkins sada posjeduje firmu za sportske artikle, a izumio je jedan mamac za ribe.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)