O’Sullivan zaprijetio da će se povući sa SP-a

Petostruki svjetski šampion u snukeru Ronnie O’Sullivan zaprijetio je da će se povući sa predstojećeg Svjetskog prvenstva u Sheffieldu, poslije navoda da će navijačima biti dozvoljeno da prisustvuju takmičenju. Britanska vlada je u petak objavila da je Svjetsko prvenstvo u snukeru, jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati povratak publike, u sklopu popuštanja mjera u vezi sa korona virusom, od 1. oktobra.

Svjetsko prvenstvo u snukeru trajaće od 31. jula do 16. avgusta i biće dozvoljen ograničen broj gledalaca na Crucibleu. Britanski mediji prenijeli su da će umjesto 980 gledalaca, u sali biti upola manje gledalaca.

“Ako počnu da vraćaju publiku, čak iako se radi o nekoliko stotina, neću se dobro osjećati povodom toga. Mislim da bi to moglo da utiče na moju spremnost da učestvujem”, rekao je O’Sullivan, prenijeli su britanski mediji.

O’Sullivan ne misli da bi publika trebalo da prisustvuje takmičenjima u zatvorenom prostoru najmanje do naredne godine i “da mu se čini suludo što se o tome uopšte i priča”.

“Samo mislim da je očigledno da neke stvari moramo da uradimo u odredjenim situacijama kako bismo zaštitili druge i umanjili rizik”, dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

Svjetska snuker federacija nedavno je pozvala vlasnike godišnjih ulaznica za Krusibl da se izjasne da li žele da prisustvuju mečevima.

Navijači će morati da drže distancu, ali nisu poznati drugi detalji oko organizacije.

(Beta)