“Mostarsko ljeto” večeras se nastavlja izložbom fotografija “U vodi svijet”

Kulturna manifestacije “Mostarsko ljeto 2020”, čiji je organizator Centar za kulturu Mostar, nastavlja se večeras izložbom fotografija “U vodi svijet”.

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio kopnkurs, koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi, te razvijanju ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Na konkurs je pristiglo blizu 300 fotografija, koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40, koje će biti prikazane na izložbi.

U utorak, 21. jula, u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci biće održan razgovor i druženje s dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19,30 sati. Učestvovaće profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. jula, na redu je promocija knjige “Moja generacija”, autora Avde Hume. Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar s početkom u 20,30 sati. O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i istorijsko nasljeđe “Hercegovina”, koju organizuje Muzej Hercegovine Mostar, održaće se u četvrtak, 23. jula, u Spomen kući Džemala Bijedića s početkom u 20.30 sati.

Izložba slika “Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)”, autorice Alise Teletović, biće otvorena u petak, 24. jula, s početkom u 20,30 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, najavili su organizatori.