U Centru za kulturu Mostar održana izložba fotografija „U vodi svijet“

U organizaciji Centra za kulturu Mostar sinoć je održana izložba fotografija pod nazivom „U vodi svijet“. Riječ je o izložbi koja je rezultat nagradnog konkursa, koji je otvoren početkom ove godine, a koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi, te razvijanje ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Za konkurs je vladao veliki interes, te je čak 96 autora iz 4 države: Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH poslalo svoje radove. Ukupno 260 fotografija je pristiglo na adresu Centra za kulturu Mostar, od kojih je odabrano njih 40 koje su večeras prikazane na izložbi.

Obzirom da je konkurs takmičarskog karaktera na večerašnjem događaju dodijeljena su i nagrade za tri najbolje fotografije. Treće mjesto osvojio je Hamid Jamaković, drugo mjesto Mladen Topić, dok je pobjednica konkursa Antea Miloloža. Dobitnicima su uručene vrijedne novčane nagrade.

„Prijateljica mi je poslala link za konkurs, a obzirom da dosta fotografišem prirodu, odlučila sam se za tri fotografije koje sam poslala. Kada idem na neki konkurs, ne očekujem ništa, jer se ja amaterski bavim fotografijom i još učim. Nagradom sam iznenađena ugodno i ovo mi je prvo javno priznanje, što mi iskreno puno znači. Bavim se planinarenjem, i prirodu posebno volim, a kod nas u BiH je jako lijepa priroda, te ima dosta lijepih pejzaža i motiva za fotografisati, tako da su to moji najčešći motivi“, istakla je pobjednica konkursa Antea Miloloža.

(NovaSloboda.ba)