U Sloveniji 24 novozaraženih, dva smrtna slučaja

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 914 testiranja potvrđena zaraza koronavirusom kod 24 osoba, a dvije zaražene osobe su umrle, objavila je u utorak slovenska vlada.

To je velik porast dnevno novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kad je kod 371 testiranih potvrđeno samo 7 novih infekcija, a treći je dan zaredom od kako se, nakon više od mjesec dana bez novih umrlih, bilježi po jedan smrtni slučaj.

Šest novozaraženih potvrđeno je u Hrastniku, po dva nova slučaja u Ljubljani i Trbovlju, a po jedan u Velenju, Kranju, Zagorju ob Savi, Kočevju, Pivki, Radovljici, Črenšovcima, Postojni, Svetem Juriju ob Ščavnici, Kamalu, Lukovici, Naklom, Novom mestu i Šmartnom pri Litiji, prenosi Hina.

Broj osoba koje se liječe bolnički opet je porastao. Trenutno su u dvije bolnice hospitalizovana 22 pacijenta koji se liječe od covida-19, među njima je troje na intenzivnoj njezi, a dvije su osobe nakon liječenja u zadnja 24 sata otpuštene iz bolnice, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Do sada je u Sloveniji od početka epidemije bilo potvrđeno 1977 zaraza novim koronavirusom, a umrlo je ukupno 114 bolesnika.

(Fena)