Službenici GP BiH u kombiju crnogorskih tablica otkrili 55 kg marihuane

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 25. jula u tri sata ujutro, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane.

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška, saopteno je iz GP BiH.

Prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GP BiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška lišili slobode vozača, državljanina Crne Gore i pretresli vozilo. Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore biće predat Tužilaštvu BiH.

„Opredijeljenost GP BiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba, nastavak su aktivnosti GP BiH u cilju identifikovanja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GP BiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je direktor GP BiH Zoran Galić.

M. N.

(NovaSloboda.ba)