Sasvim normalan problem!

Čisto opuštanje kod Stefanie Giesinger (23): zajedno sa svojim prijateljem, britanskom YouTube zvijezdom Marcusom Butlerom, provela je nekoliko mirnih dana u Švedskoj. Sada se vratila i odmah se obratila važnom temom, svojim gotovo četiri miliona pratilaca na Instagramu: njenom celulitu. Jer, Steffi misli da neke stvari ne idu kako treba u našem društvu.

Kao i većina žena, Steffi ima celulit na nogama. Posljednjih nekoliko godina morala je sama naučiti da je to sasvim normalno i da se toga ne treba stidjeti.

„Morala sam se sjetiti da nosim šorc, jer nikoga to nije trebao brinuti, osim mene same. A mene ne bi trebalo brinuti, jer je to dio mog tijela”, objašnjava ona u svojoj priči.

Prije nekoliko godina bila ju je sramota zbog narančinog oblika njene kože.

“Oduvijek sam mislila da ne mogu nositi šorceve. Pokušala sam smršati, bavila sam se sportom i učinila sam sve što sam mogla da se riješim ovog problema”, kaže Stefanie Giesinger.

Sve je počelo kada  je sa 17 godina zajedno s prijateljima otišla na malu plažu u blizini njenog rodnog grada Kaiserslauterna. U to je vrijeme tek je bila pobijedila na kastingu „Njemački sljedeći top model“.

“Kad sam stigla na plažu, čula sam jednog mladića kako viče: „Ali nije se vidio taj celulit na TV!“ Steffi je dugo patila zbog ove izjave.

Tek danas, u dobi od 23 godine, naučila je: „Ne postaje bolje, nego narančine kože kad budu sve više.“

Imate li celulit ili ne, to nema puno veze sa genetikom. Sami ne možete puno promijeniti.

Zbog toga opuštanje kod Stefanie Giesinger: zajedno sa svojim prijateljem, britanskom YouTube zvijezdom Marcusom Butlerom, 23. godišnjakinja je provela nekoliko mirnih dana u Švedskoj. Sada se vratila, i o ovoj važnoj temi odmah obratila svojim pratiocima na Instagramu: o njenom celulitu.

Jer, Steffi misli da neke stvari ne idu kako treba u našem društvu.

“Jedem zdravo, bavim se sportom, aktivna sam osoba”, kaže Steffi. “Pročitala sam da 90 posto žena to ima. Pa zašto je to kod nas tako velik problem?”

I odmah daje odgovor na svoje pitanje: „Jer nam društvo to diktira“.

Steffi se nada da bi njene misli barem malo mogle promijeniti perspektivu nekih njenih pratilaca.

“To je potpuno normalno, ok? Zato obucite taj prokleti šorc, i pravo van, iz kuće! “, objašnjava ona.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)