Određen pritvor desetorici osumnjičenih za organizovani kriminal

Na prijedlog Kantonalniog tužilaštva HNK-a, rješenjem Kantonalnog suda suda u Mostaru, od 1. avgusta ove godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

Spomenutoj desetorici je određen pritvor zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i krivičnim djelom “Teška krađa” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i pomagače, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, saopštilo je Kantonalno tužilaštvo Mostar.

U saradnji s Federalnom upravom policije, Kantonalno tužilaštvo HNK-a nastavlja s peduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

(Fena)