Gubitak Eroneta u prvom polugodištu oko 3,4 miliona KM

Kompanija HT Eronet iz Mostara u prvom polugodištu poslovala je sa gubitkom od oko 3,4 miliona KM, izjavila je izvršni direktor za finansije ove firme Gordana Bilić.

Prema njenim riječima, kompanija je i prošle godine u istom periodu poslovala sa gubitkom, a ovogodišnji rezultat je lošiji za 884.000 KM, ali se očekuje stabilizacija u poslovanju do kraja godine, saopšteno je iz Eroneta.

Izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničku podršku HT Eroneta Tomislav Ruk rekao je da kompanija na kraju prvog polugodišta ove, u odnosu na isti period prošle godine bilježi pad ukupnih poslovnih prihoda od 7,8 posto, od čega se 4,8 posto odnosi na maloprodajne aktivnosti, a 20,1 posto je uticaj veleprodaje u vidu smanjenja prihoda.

Iz ove kompanije navode da je situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa uveliko uticala na uslove poslovanja, kako drugih firmi u BiH i svijetu, tako i na poslovanje Eroneta.

“Samo otvaranje ove poslovne godine za `Hrvatske telekomunikacije` bilo je izuzetno dobro, što su potvrđivali poslovni rezultati za prvi kvartal. Nažalost, na samoj polovini prvog polugodišta dolazi do krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa, tako da se preko noći mijenja način rada i djelovanja, dolazi do promjene ukupnog poslovnog okruženja, što se posebno ogleda u promjeni navika korisnika”, ističe se u saopštenju.

Iz Eroneta navode da se novonastala situacija najviše odrazila na segment pripejd mobilne usluge zbog ograničenog kretanja korisnika, kao i roming i interkonekcijske usluge unutar veleprodajnog poslovanja, primarno uzrokovano odsustvom turističkih aktivnosti u BiH.

(Srna)