Otvorena prva samostalna izložba Alana Hadžića

U okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2020“, sinoć je u Centru za kulturu Mostar otvorena prva samostalna izložba autora Alana Hadžića, koja nosi naziv „Ljepote juga“, a čini je 40 odabranih fotografija ovog autora.

„Većinom su to pejzaži, jezera, planine, rijeke, znamenitosti i sl. Tu su fotografije od Livna, Tomislavgrada, Blidinja, Posušja, pa sve do Trebinja, Popova polja preko Mostara, Čapljine do Neuma. Fotografije su nastajale tokom proteklih 5 godina pa sve do danas“, rekao je Hadžić.

Dodao je da na svakoj destinaciji napravi preko stotinu različitih fotografija, a sinoć je izloženo po nekoliko odabranih fotografija sa svih tih lokacija.

„Slikam iz ljubavi, jer kada sam uzeo prvi fotoaparat, zapravo kada napravite prve fotografije, kasnije vas to vuče da što više radite“, naglasio je Hadžić.

Otvaranje izložbe uljepšali su zvuci gitare koju je svirao Adnan Pajević.

Alan Hadžić je dugogodišnji televizijski kamerman, koji se fotografijom počeo baviti snimajući reportaže za televiziju.

Danas je na programu „Mostarskog ljeta“ koncert pod nazivom „Veče klasične muzike“, koju će izvoditi mladi umjetnik Adrian Tarčuki. Koncert će biti održan u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 21 sati.

(NovaSloboda.ba)