Pretjerano ubrzana karijera

Pjevačica Ashnikko pokazuje koliko video platforma Tiktok ubrzava pop karijeru.

Ona ludo gleda u kameru. Kosa joj je plava poput Margo Simpson, vezana u dvije duge pletenice.

Lice i njena haljina zamrljani su krvlju. poput nele manga heroine koja je tek izašla iz žestoke borbe.

Lijevom rukom ljulja čekićem. Tako započinje muzički video za pjesmu “Stupid”, jedan od najvećih pop fenomena posljednjih nekoliko mjeseci. Na video platformi Tiktok postao je hit: Stotine hiljada korisnika prenijelo je svoje pokušaje da prate glasove sa usana Ashnikko. Među njima: Miley Cyrus. Streaming usluge pregledane su više od 100 miliona puta. Svjetski hit.

Autorica: 24. godišnja pjevačica koja sebe naziva Ashnikko. Rođena je 1996. godine kao Ashton Nicole Casey u Sjevernoj Karolini (SAD).. Ashnikko sada živi u Londonu. Njene pjesme su cik-cak kroz žanrove, upečatljive i savremene: pop, hip-hop, malo rocka i elektro party. Tekstovi su prilično eksplicitni: Ashnikko pjeva i skače putem porno web stranica i guši muškarce, i postavlja ih na svoje mjesto.

Ono što Ashnikko čini toliko zanimljivom nisu samo njeni cvrkavi bas zvukovi, već i feministička poruka koju ona prenosi sa drskim humorom.

Krv u videu kaže se da potiče od njenog ubijenog bivšeg ljubavnika. Jasno. Kaže da su njene pjesme namijenjene povećanju samopouzdanja mladih žena.

Ashnikko se za svoju novu pjesmu “Cry” udružila sa još jednim šarenom divljakinjom, pjevačicom Grimes, partnerkom Teslinog šefa Elon Muska. Video je još pretjeraniji od „Stupid“.

Zajednica Tiktok biće sretna. A svi ostali, samo posmatraju šta se dešava.

(stern)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)