GO SDA osuđuje rušilački pohod i divljanje navijača Zrinjskog na mostarskim ulicama

Gradski odbor SDA Mostar oštro osuđuje jutrošnji rušilački pohod i divljanje na mostarskim ulicama izveden od strane tzv. Ultrasa, navijača Zrinjskog, koji su u ranim jutarnjim satima, upotrebom eksplozivnih sredstava narušili javni red i mir i uznemirili građane Grada Mostara. Bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzrokovano od strane navedene grupe, stoji u saopštenju GO SDA Mostar.

GO SDA Mostar, takođe, osuđuje današnje saopštenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kome, kako se navodi, pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež.

„Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost, neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove ‘Ultrasima’ i svih aktera koji je štite.

Takođe, pozivamo građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na  dostojanstven nastavak podrške našem klubu u daljim etapama Premijer lige BiH.

Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu.

Dajemo punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada!“, navodi se na kraju saopštenja GO SDA Mostar.

(NovaSloboda.ba)