Navijači Zrinjskog razbijali automobile i kafiće u Fejićevoj ulici

Uoči večerašnjeg gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog, u Mostaru je jutros, nešto iza osam sati, “odigrana” uvertira, a u glavnim ulogama bilo je pedesetak navijača Zrinjskog.

Oni su, onome što smo mogli saznati od onih koji su se zatekli u Fejićevoj ulici, u crnim majicama i naoružani bejzbol palicama, kamenicama i petardama, preko Starog mosta i kroz Kujundžiluk krenuli, po svemu sudeći, da se obraćunaju sa navijačima Veleža.

Po dolasku u blizinu česme kod Roznamedžijine džamije, ničim i ni od koga izazvani, počeli su bacati kamenice i petarde, pri čemu su oštetili nekoliko parkiranih automobila u ulici Huse Maslića. Potom su, kad je došla malobrojna policija, nastavili Fejićevom ulicom, bacajući u pravcu obližnjih kafića petarde i kamenice, a sa stolova jednog objekta uzimali su pepeljare sa stolova i razbijali ih po ulici.

Prema pričama očevidaca, oni su, idući od trga Musala prema Carinskom mostu, skidali crne majice i sakrivali palice.

Nezvanično saznajemo da je policija uhapsila šestoricu huiligana.

Ono što posebno zabrinjava i postavlja brojna pitanja je zašto je zatajila policijska intervencija, ako se danima po gradu pričalo da će doći do navijačkih sukoba. Prije dvije večeri, umalo na Bulevaru nije došlo do sukoba i umjesto da Interventna i Specijalna policija bude raspoređena po gradu, na ulicama su bili tek malobrojni policajci. Zato i ne čudi gnjev i ljutnja građana upućena jutros prisutnim policajcima na uviđaju u Fejićevoj ulici.

(NovaSloboda.ba)