CIK: Prijem kandidatskih listi i u subotu, 15. avgusta

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 15. novembra ove godine, rok za podnošenje kandidatskih listi ističe u ponedeljak 17. avgusta u 16 sati.

Centralna izborna komisija BiH obavještava ovjerene političke subjekte da će nadležne službe u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH za prijem kandidatskih listi raditi i u subotu 15. avgusta u periodu od 08 do 16 sati.

Iz CIK-a BiH, takođe, podsjećaju da je rok za podnošenje kandidatskih listi počeo 5. avgusta.

Centralna izborna komisija BiH nije nikada, a ni sada, određivala termine političkim subjektima za dostavu kandidatskih listi. Aliv to ne spriječava politički subjekt da najavi podnošenje kandidatskih listi u određenom terminu i ta najava uvjek bude ispoštovana od CIK-a BiH. Ukoliko više političkih subjekata bude zahtijevalo predaju kandidatskih listi u istom terminu CIK BiH će napraviti raspored, udovoljiti svima i odrediti termine političkim subjektima shodno redosljedu podnošenja zahtjeva i najave.

I ranije, a i sada, na prijemu kandidatskih listi u Centralnoj izbornoj komisiji BiH radi istovremeno više timova poštujući sve epidemiološke mjere propisane od nadležnih organa zbog pandemije COVID-19 i Instrukciju o postupanju CIK-a BiH u uslovima pandemije COVID-19, saopšteno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

(Fena)