Predstavljen kompletan program 21. Mediteran Film Festivala

Od 19. do 22. avgusta, u online izdanju biće održan 21. Mediteran Film Festival – jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji. Iako je ovogodišnji MFF sticajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori su se pobrinuli da virtualni posjetioci, ipak, ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj.

U službenom programu takmiči se dvadeset dokumentarnih filmova – deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać. Dok su mnoga od njih već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru.

Uz filmove iz konkurencije, virtualnim posjetitocima biće na raspolaganju i filmovi iz programa „U fokusu’ž“, ali i remek djela bh kinematografije, koja ćemo prikazati u off programu “Filmski centar Sarajevo”.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. avgusta, tokom otvaranja virtualnog festivala imaće i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School – „Dvica“ i dokumentarni film „Usput“. Četiri festivalska dana biće i prilika za filmove iznenađenja, koja će MFF pokloniti svojoj publici.

Takođe, od srijede 19. avgusta, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u saradnji s HT Eronetom putem HOME.TV platforme, ponudiće se neki od najboljih dokumentarnih filmova s prethodnih festivala.

Dva tročlana međunarodna žirija odlučivaće o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala ,čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film, čiji je pokrovitelj Podravka.

Svi filmovi biće prikazani putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici www.mff.ba, gdje se mogu pronaći i detaljna uputstva oko registracije za besplatno gledanje. Filmovi će se moći gledati četiri dana, od 19. do 22. avgusta, u bilo koje vrijeme. 

(NovaSloboda.ba)