Yoshi kup za djevojčice i dječake do 10 godina

narandžasti i zeleni nivo.

Turnir će se održati 29 i 30 avgusta na terenima TK Mostar Stari Grad (Kampus Univerzitetq “Džemal Bijedić” u Mostaru). Prijave se primaju putem telefona  +387 61 910 914 (Faris Zukić), do petka 28.avgusta do 12 sati. Na turniru neće biti lične prijave.

Ukoliko prijavljeni igrač odustane, potrebno je obavijestiti organizatora do 18 sati istog dana.

Za sve dodatne informacije treba kontaktirati voditelja turnira.

Prema preporukama Federalnog štaba civilne zaštite kao i ITF-a i TE-a, žrijeb će biti napravljen unaprijed – u petak, 28.8. poslije 18 sati (nakon isteka roka za odjavu).

Raspored igranja i žrijeb biće objavljen u petak poslije 19 sati na fb stranici TK Mostar Stari Grad. Svi takmičari se pozivaju da dođu najmanje pola sata prije meča i uplate kotizaciju. 

Organitaor turnira od svih ulesnika traži da se drže mjera propisanih od strane FUCZ – mjera distanciranja uzrokovanih virusom Covid-19.

Kotizacia za turnir iznosi za crveni i narandžasti tenis 20 KM, a zeleni tenis 30 KM 

 Svi mečevi crvenog i narandžastog nivoa igraju se po sistemu super tie break (do 10 poena). Igrači imaju pravo na dva servisa. Igra se po sistemu ispadanja. Poraženi u prvom kolu glavnog turnira, nastavljaju da igraju consolation turnir također na ispadanje. 

Svi mečevi zelenog nivoa igraju se po sistemu ispadanja. Mečevi se igraju do 7 gemova (bez prednosti). Kod rezultata 6:6, igra se tie break. Poraženi u prvom kolu, takođe, igraju consolation turnir.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)