Savez klizačkih sportova BiH organizuje Regionalni kamp u umjetničkom klizanju

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Međunarodnom klizačkom unijom (ISU), organizuje Regionalni razvoji kamp u umjetničkom klizanju (ISU Development Skating Regional Training Camp Sarajevo).

Na ledenoj plohi Sportske dvorane Mirza Delibašić, naše klizače, trenere i sudije od 23. avgusta do 6. septembra očekuje učešće 100 sati zajedničkih treninga za klizače, kao i sudijski i trenerski seminari koji predstavljaju nadogradnju na one održane u sklopu Tehničkog kursa za trenere (TCC) iz februara ove godine.

Ovaj kamp je od posebnog značaja zbog činjenice da klizači iz regiona (uključujući BiH) zbog pandemije nisu mogli da učestvuju na zvaničnm kampu u Sloveniji. Zbog toga je Međunaroda klizačka unija (ISU) odobrila i podržala kamp i napore Saveza klizačkih sportova BiH da obezbijedi minimum uslova za trening.

Kamp će se održati uz strogo praćenje pravila vezanih sa sprečavanje širenja COVID-19.

Iz Saveza podsjećaju da su, u periodu od 27. jula do 5. avgusta, na ledenoj plohi Sportske dvorane Mirza Delibašić održani zajednički treninzi klizača Bosne i Hercegovine i Srbije, što je dalo ideju za održavanje ovog kampa.

“Posebnu zahvalnost dugujemo menadžmentu KJP Skenderija, koji je stvorio uslove i učinio da ovoga ljeta, Bosna i Hercegovina bude jedna od rijetkih zemalja sa funkcionalnom ledenom plohom”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjdnik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)