Izašao Zbornik radova uglednog mostarskog kardiologa dr Adisa Muslibegovića

Iz štampe je izašao drugi Zbornik radova uglednog mostarskog kardiologa primarijusa dr. Adisa Muslibegovića, koji je 2008. godine dobio titulu evropskog kardiologa.

Tokom svoje 30. godišnje karijere, dr Muslibegović edukao se u 8 svjetskih i evropskih kardioloških centara iz raznih područja kardiologije, te gradi već prepoznatljivi brend ehokardiološke dijagnostike o novim tehnikama u širem regionu potvrđen kroz gotovo 45.000 učinjenih pregleda, a cijeli segment kardiologije uređuje i vodi ukorak sa ostalim velikim centrima.

Dr Adis Muslibegović autor je više od stotinu stručnih i naučnih radova objavljenih u medicinskim časopisima, svjetskim i evropskim internacionalnim kongresima, stručnim kardiološkim sastancima, te je duži niz godina aktivan član Predsjedništva kardiologa BiH i Evropskog kardiološkog udruženja.

Dobitnik je više nagrada brojnih stručnih udruženja.

Prvi zbornik radova objavio je 2007. godine.

Dr Adis Muslibegović radi kao šef jedinice intenzivne njege Internog odjela KB “Dr Safet Mujić” u Mostaru.

“Želeći obilježiti 30 godina svog rada, odlučio sam izdati zbornik svojih stručnih i naučnih radova. Stvaralački rad na formiranju internog odjela intenzivne njege i kardiološkog odjela, te eduakcija na svjetskim i evropskim klinikama za dijagnostičke i terapijske kardiološke procedure, ipak je ostavio prostora da u ovom vremenskom periodu napravim stotinjak radova, od kojih četvrdesetak objavljujem u ovom zbornikui. Radovima sam uspio afirmisati kardiologiju i ustanovu u kojoj radim, promovišući visoki kvalitet i sada već prepozantljiv brend ehokaridografije. Odabrani radovi predstvljaju bazu i prekretnicu naše ustanove. Cilj Zbornika je da u kasnijem vremenskom periodu posluži kao osnova i bude dopunjen novim sazannjima i podacima. Vrijednost rezultata ima poseban značaj, jer predstavlja uzorke populacije naše regije u kontektstu svjetskih projekata”, kaže primarijus dr. Adis Muslibegović.

(NovaSloboda.ba)