Potpisan novi Ugovor o nabavci Microsoft licenci

Na osnovu člana 2. Okvirnog sporazuma za nabavku Microsoft licenci za potrebe VM BiH, Ministarstvo saobraćaja i veza BiH i Konzorcij u sastavu SYS Company, Lanaco i Teamwork zaključili su Ugovor o nabavci Microsoft licenci za potrebe institucija Bosne i Hercegovine za period 2020-2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje, saopšteno je iz Ministarstva.

Ugovor o nabavci Microsoft licenci potpisali su ministar saobraćaja i veza BiH Vojin Mitrović i direktor SYS Company Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije Microsoft, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija VM BiH u borbi protiv korištenja piratskog softvera na tržištu Bosne i Hercegovine.

VM BiH i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa VM BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama.

V. B.

(NovaSloboda.ba)