Crnogorska policija ima podatke o mogućim neredima na dan izbora

Crnogorska policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na dan parlamentarnih izbora, rekao je u srijedu direktor crnogorske policije Veselin Veljović.

“Naša saznanja ukazuju da te osobe preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red”, naveo je Veljović u saopštenju, ukazujući da će policija u svim gradovima Crne Gore odlučno reagovati.

“Oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazvati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise biće spriječeni i snosiće odgovornost”, poručio je prvi čovjek crnogorske policije.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održaće se u nedelju 30. avgusta, a na njima učestvuje 11 političkih stranaka i koalicija.

Na izborni dan u oktobru 2016. godine, u Crnoj Gori se dogodio pokušaj prevrata.

Tada je crnogorska policija uhapsila grupu srbijanskih državljana, koji su, kako je kasnije dokazano u sudskom postupku, predvođeni dvojicom ruskih državljana agenata službe FSB, a potpomognuti čelnicima opozicionog prosrpskog DF-a, pokušali državni udar u Crnoj Gori.

Planirali su ga izvesti na način da na dan izbora zauzmu gradu crnogorskog parlamenta i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, prenosi Hina.

(Fena)