Lionel Messi od Barcelone zatražio raskid ugovora

Soccer Football - Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal - Camp Nou, Barcelona, Spain - August 4, 2019 Barcelona's Lionel Messi waves to fans before the match REUTERS/Albert Gea

Argentinski fudbalski as Lionel Messi uručio je pisano pitanje rukovodstvu Barcelone, u kome je naveo da želi napustiti taj katalonski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski i argentinski mediji javljaju da je Messi rukovodstvu Barcelone poslao fax poruku u kojoj je naveo da ne želi narednu sezonu ostati na “Nou Campu“, već da želi raskid ugovora i mogućnost da bez odštete napusti klub.

Messi trenutno ima važeći ugovor, po kom,e u Barceloni ostaje do kraja juna naredne godine. U ugovoru se navodi da Messi može ranije napustiti Barcelonu, ali uz plaćenu odštetu od 700 miliona eura ili pak uz najavu odlaska najmanje godinu ranije.

Španski list “Sport” javlja da je rukovodstvo Barcelone hitro odgovorilo na Messijevo pitanje i poručilo mu da odbija molbu, jer nema pravne osnove za takav raskid ugovora.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Messi je ponikao u Barceloninoj akademiji i od 2004. godine igra u prvom timu.

Messi je navodno najavio da neće u ponedeljak prisustvovati najavljenom testiranju fudbalera Barcelone na koronavirus.

Njegov bivši saigrač Carles Puyol je na društvenim mrežama izrazio punu podršku Messiju, a na tu poruku je simbolom aplauza reagovao i Luis Suarez.

(federalna.ba)