Model, koji to nije htio biti

Claudia Schiffer otkrivena je na Nobelmeile Kö u Düsseldorfu. Posjeta jednoj diskoteci u potpunosti je promijenila njen život. Tada 17, godišnjakinja, bila je pozvana u Pariz, postala je “La Schiffer”, postala muza Karla Lagerfelda – ostalo je istorija.

Međutim, Schiffer nije bila samo jedna od najslavnijih zvijezda modnih pista 90.ih, glumila je i u nekoliko filmova. O njoj i njenom privatnom životu mnog se pričalo u devedesetim godinama, kroz njenu vezu sa magom Davidom Copperfieldom. Ali, svoju veliku ljubav pronašla je u britanskom filmskom producentu Matthewu Vaughnu. Njih dvoje su se 2002. godine vjenčali, imaju troje dece. Claudia Schiffer u velikoj mjeri svoj privatni život drži daleko od  očiju javnosti. Na premijeri filma “Rocketman”, sa suprugom se našla na crvenom tepihu. Film su njih dvoje zajedno produkovali.

Svoju aktivnu manekensku karijeru završila je 2002. godine, a 2017. godine se ponovo obukla i zajedno sa kolegicama: Carla Bruni, Naomi Campbell, Cindy Crawford i Helena Christensen oduševila na Versace Showu u Milanu. Danas živi povučeno sa svojom porodicom u londonskom okrugu Notting Hill.

Što bi se desilo, kad bi Claudia Schiffer danas imala 17 godina i našla se u modnom svijetu kao tada? Da li bi mogla držati korak u vremenima kada influenceri postavljaju trendove za mlade? Kada glumci krase naslovnice glavnih modnih časopisa? Da li je sve u samoprezentaciji?

Teško je reći da li bi Schiffer imala sličnu karijeru. Možda bi modni svijet, kako je tada planirala, bio zaobiđen. Možda bi studirala pravo, kao što su to njeni roditelji htjeli. A sigurno je, da bi se i u tome najbolje snašla.

Proteklih dana je Claudia Schiffer na Instagramu objavila sretne porodične fotografije iz svog djetinjstva. Kako je Ellen von Unwerth ne tako davno rekla, iz vremena kada je bila draga, netaknuta djevojka.

Ta djevojčica je proteklih dana napunila 50 godina.

Sretno i sa naše strane.

(faz)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)