Bajević: Vjerujem u igrače, nadam se da su svi zdravi i spremni

Hercegovine za duele u Ligi nacija protiv Italije i Poljske.

Selektor Dušan Bajević prije početka priprema suočio se s velikim brojem otkaza, kako zbog koronavirusa, tako i zbog povreda pojedinih igrača, zbog čega je morao posegnuti za novim pozivima.

Ističe da igrači još uvijek stižu u Trening kamp i da će imati bolji uvid u stanje u ekipi nakon što svi dođu na okupljanje.

“Nadam se da su svi zdravi i spremni za ove utakmice. Vjerujem u njih, iako igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija”, kazao je Bajević.

Ističe da je već održao sastanak sa stručnim štabom.

“Imamo malo vremena da se pripremimo. Od početka moramo da budemo spremni sa igračima, da ih upoznamo što bolje, i između sebe i o onome što ih očekuje na utakmici”,  dodao je.

Na današnjem okupljanju neće biti Miralema Pjanića, koji je pozitivan na virus korona, te Stjepana Lončara i Darka Todorovića, koji zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u njihovim klubovima moraju u izolaciju, povrijeđenih Besima Šerbečića i Radeta Krunića, kao i Miroslava Stevanovića, kome klub nije dozvolio dolazak.

Naknadno su pozvani pozvani Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC, Mađarska), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska) i Vladan Danilović (Borac).

(Fena)