Plesni studio Flash: Uskočimo u plesne patike! – Plesna sezona 2020/2021. počinje od 7.9.2020.

Sa početkom nove školske godine, počinju i redovni treninzi u Plesnom studiju „Flash“ u Muzičkom centru „Pavarotti“.

Nakon ljetne pauze i prilagođenih online treninga, vrijeme je da se uskoči u plesne patike i nastavi sa radom u plesnoj dvorani. Uz pridržavanje svih epidemioloških, propisanih mjera PS „Flash“ počinje sa radom od 7. septembra u Muzičkom centru „Pavarotti“. Vrata su otvorena ne samo za stare članove, već i za nove. Stoga, već od naredne sedmice – svi zainteresovani (uzrast od 4 do 15 godina) mogu posjetiti studio utorkom i četvrtkom od 17 do 20 sti u „Pavarottiju“ ili kontaktirati putem društvenih mreža https://www.facebook.com/psflash.mostar i osigurati svoje mjesto.  Upis će trajati tokom cijelog septembra.

„Kroz online treninge smo definitivno održali kondiciju plesača i unaprijedili fleksibilnost, posvetili smo se unapređenju plesne tehnike, ali sada je vrijeme da se vratimo u plesnu dvoranu i nastavimo sa realizacijom projekata i plesnih koreografija na terenu. Zbog trenutne situacije planovi koji se tiču putovanja i takmičenja u državi i regiji, su nažalost prolongirana ili prebačena u online verziju, gdje smo se naravno odazvali i ostvarili zavidne rezultate (sedam prvih mjesta, dva druga i jedno četvrto). Pratimo plesne trendove i u online svijetu, prilagođavamo se svim novonastalim situacijama. Ponosni smo na naše plesače koji su ustrajali u trenažnom procesu i kod kuće, pred malim ekranima“, kažu iz Plesnog studija „Flah“.

PS Flash je u julu učestvovao u online takmičenju „International Dance Grand Prix Sisak, Croatia“, gdje su postignuti sljedeći rezultati:

1. mjesto: Ejla Gosto / street dance /(solo ) adults

1. mjesto: Koreografija „Taki Taki“ (street dance) group / junior

4. mjesto: Amna Špago (open / solo ) junior

1. mjesto: Koreografija „Pink Galaxy“ (open / group) kids

1. mjesto: Koreografija „Revolution“ (modern / group ) junior

2. mjesto: Ella Ćorić (modern / solo) junior

1. mjesto: Koreografija „Orijentalna čarolija“ (ethno / group) kids

1. mjesto: Koreografija „Break The Silence“ (modern / duo) adults

2. mjesto: Sara Gaš (modern (solo) adults

1. mjesto: Lana Hadžiabulić (modern / solo) adults

(NovaSloboda.ba)