Zmajevi pristižu u Trening centar

Danas je u Trening centru FS BiH u Zenici počelo okupljanje fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koje očekuju utakmice UEFA Lige nacija sa Italijom i Poljskom.

Do sada je u kamp stiglo 7 igrača, a među njima su i debitanti Branimir Cipetić, Vladan Danilović i Amir Hadžiahmetović.

„Pozvan sam bio još na martovsko okupljanje, ali to je, nažalost, otkazano zbog pandemije virusa korona i sad sam konačno na okupljanju najbolje reprezentacije. Jako sam sretan i ponosan zbog toga, jer san svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju. Ekipa je sastavljana od veoma kvalitetnih igrača koji nastupaju u jakim ligama i drago mi je da sam i ja tu“, izjavio je Cipetić.

Vladan Danilović s oduševljenjem je primio poziv u reprezentaciju.

„Sve me je ovo iznenadilo, naravno u pozitivnom smislu. Već sam se spremio da idem na okupljanje mlade reprezentacije, a onda je uslijedio ovaj poziv i stvarno sam sretan zbog toga. Trudiću se maksimalno da opravdam očekivanja i pokažem da zaslužujem da budem ovde. Velika je čast nastupati za U-21 reprezentaciju, a ovo je još jedan iskorak u karijeri i mnogo mi znači“, kaže Danilović.

Oduševljenje zbog dolaska u nacionalnu selekciju nije krio ni Hadžiahmetović.

„Nevjerovatan je osjećaj dobiti poziv u majbolju reprezentaciju. Godinama sam se trudio da dođem do toga. Napokon je došao taj poziv, što me čini veoma sretnim i nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu. Ekipa je dosta kvalitetna i vjerujem da će praviti dobre rezultate“, riječi su Ahmetovića.

(NovaSloboda.ba)