Kad imaš 62 godine

Nadamo se da joj to neće donijeti lošu sreću. “Od danas je svaki moj rođendan”, napisala je Madona prošlog ponedeljka na svom Instagram nalogu – i poslala svojim, oko 15 miliona pratilaca,

poljubac od kolaža debelo našminkanih usana preko jednog lila cvijeta.

Kraljica popa rođena u Michiganu je zapravo proslavila svoj 62. rođendan. Nakon što je proljetos morala otkazati turneju zbog povrede kuka i koljena, ona ne ostavlja ni malo sumnje svojim masovnim aktivnostima na društvenim mrežama, da ne idu u penziju, već da predstoji još jedno ponovno otkriće svjetske zvijezde.

Očito nakon desetljeća s prilično osrednjim albumima i neslavnom dominacijom hit parada,

Madonna će potpisati novi, visoko vrijedni diskografski ugovor s Warner Music, matičnom kompanijom izdavača, gdje je ona započela karijeru prije 38 godina. Zapravo, ona ne pokazuje zahvalnost: opet je na Instagramu objavila fotografiju sebe u mlađim godinama i napisala

na činjenicu da je sve uspjela bez nove vrste podsticaja za uspjeh, poput YouTubea ili casting showa: “Samo 35 dolara i san”.

Ne spominje ni diskografsku kuću Sire, koja je objavila njene prve singlove, niti publiku koja ju je tada podržala, ali to se može i zaboraviti, nakon toliko vremena.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)