„Crni kos“ večeras na Mostarskom teatarskom festivalu

Na 45. Mostarskom teatarskom festivalu sinoć je bilo veselo na izvođenju “Hiljadarke”.  Mnogo smijeha, bola, ludosti, tuge i svega onoga što jedno sa drugim, u drugačijim okolnostima nikakve veze ne bi imalo.

Sjajnom kombinacijom tekstova, dobijena je cjelina koja, tako bezbrižno, humorom zamaskira traume ratnih generacija i njihove posljedice na razum i karakter. Uz odličnu igru devetočlanog ansambla predstave nezaboravno festivalsko veče.

Danas, šestog festivalskog dana, na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 20,30 sati, na repertoaru je deveta izvedba predstave „Crni kos“ po trekstu Davida Harrovera. Predstavu su režirali Sarah Sarić i Damir Čobo, koji i igraju u predstavi. Pored njih igra i Sarah Tiro. Brutalno emotivna predstava koja otvoreno progovara o jednoj o tabu tema naše svakodnevice.

U okviru Online programa, danas se predstavlja Teleport teatar Novi Sad, koji je predstavu uradio u koprodukciji sa Akademijom umetnosti Novi Sad. Po tekstovima Uroša Mladnenovića, Minje Bogavac i Marka Šelića nastala j predstava „Stvar izbora: zašto slušam Marčela“, koja je autorski projekat Uroša Mladenovića.

(NovaSloboda.ba)