Treći dan priprema bh. reprezentacije u Zenici, jutros obavljen COVID test

Fudbalerska reprezentacija Bosne i Hercegovine treći dan boravi u Zenici, gdje se priprema za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Dan uoči odlaska u Italiju, reprezentativci su podvrgnuti testiranju na Covid-19. Organizacija je protekla bez problema i sve u bh. taboru funkcioniše u skladu s epidemiološkim protokolom za šta se brine medicinski tim reprezentacije, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Prije putovanja u Firencu, bh. igrači će danas obaviti još jedan trening, koji će propustiti Adnan Kovačević zbog lakše povrede tetive, zbog čega je podvrgnut fizikalnoj terapiji.

Bez obzira na povredu, Kovačević je pun optimizma.

“Sve je dobro i imam utisak da smo jedva čekali da se ponovo vidimo. Navikavamo se na novog selektora i trenere, a ima i novih momaka, pa sve to daje posebnu draž ovom okupljanju. Mi znamo šta je naš zadatak tako da nema problema, jer svi pokušavamo da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u narednom periodu”, kazao je.

Kad je riječ o treninzima i raspoloženju, Kovačević ističe da treninzi “veoma interesantni i što je najvažnije svi su s loptom. Uživamo i mislim da se to vidi”.

Kada je u pitanju meč s Italijom, ističe da su domaći fudbaleri favoriti, ali i da bh. reprezentaciaj ima svoje adute koje treba iskoristiti.

“Znamo kakav je protivnik, igrali smo s njima i mislim da možemo riješiti utakmicu u našu korist”. zaključio je Kovačević.

Devet nastupa za reprezentaciju BiH upisao je Armin Hodžić, koji je postigao i tri pogotka. Ističe da je sretan zbog ponovnog susreta sa saigračima u reprezentaciji.

“Treninzi su super, kao i kompletna atmosfera oko nas. Mogu reći da sam prezadovoljan kako se radi i jedva čekam da vidim šta i koliko mogu da pružim reprezentaciji”, kazao je.

Nada se da će dobiti priliku da zaigra u mečevima s Italijom i Poljskom.

“O tome će odlučiti selektor, ali sigurno je da svi mi koji smo ovde priželjkujemo da istrčimo na teren. Ja sam fokusiran na rad, izvršavanje zadataka na treninzima, a svjestan sam izazova koji su pred nama i trudiću se da im odgovorim na najbolji mogući način”, naglasio je napadač bh. tima.

Reprezentacija BiH sutra putuje u Firencu, gdje se u petak sastaje sa selekcijom Italije. Tri dana kasnije, u Zenici dočekuje reprezentaciju Poljske.

(Fena)