Život posvetila fotografisanju divljih životinja

Amerikanka Brooke Bartleson ponudila je inspirativnu, u kojoj kaže kako je je odlučila život posvetiti fotografisanju divljih životinja, što je mnoge motivisalo da učine isto. Njena strast oduvijek su bile životinje i ljubav prema životinjama.

Odlučila je da veći dio svog života provede u pustinji, kako bi fotografisala prekrasne divlje životinje, piše Bored Panda.

“Fotografisanje divljih životinja počela sam kad sam se preselila u okrug Summit nakon što sam diplomirala. Da budem potpuno iskrena, u početku sam mislila da ću se preseliti u planine i postati autor. Međutim, stvari se nikada ne odvijaju po planu, a u ovom slučaju sretna sam što nisu. Svakog dana sam se više zaljubljivala odlazeći u pustinju da slikam životinje koje tamo stanuju”, kazala je Brooke.

Sama za sebe kaže da je fotograf divljih životinja.

“Specijalizovala sam se za fotografije sjevernoameričkih divljih životinja, posebno divljih životinja planinskog zapada. Ljeto sam provela gradeći portfelj fotografija medvjeda s obale Aljaske i jesen ću provesti fotografišući stazu losova u Stjenovitim planinama. Volim da smatram da je moj rad jedinstven zbog mog stila”, kaže ona.

Od polarnih regija Sjeverne Kanade do obala Aljaskog poluostrva, sve do stjenovitih planina i šire, locira i prati divlje životinje kako bi dokumentovala njihovu snagu i ljepotu.

(global)

Z. N.

(NovaSlobod.ba)