Mostar: Otvorena šesta dm prodavnica, Domu zdravlja donacija od 5.000 KM

U sklopu novog shopping centra „Retail park Plaza“, danas je u Mostaru otvorena nova dm prodavnica, šesta u gradu na Neretvi. Prodajna mreža najvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 76 prodavnica u 44 grada, a građani Mostara od danas željene proizvode iz širokog asortimana proizvoda za njegu i ljepotu, bebe i kućanstvo, te iz segmenta zdrave ishrane mogu potražiti na adresi Bišće polje bb.

Otvorenje nove prodavnice kompanija dm obilježila je i društveno odgovornim angažmanom u lokalnoj zajednici, pa je Domu zdravlja Mostar uručena donacija od 5.000 KM, namijenjena za nabavku zaštitne opreme, koju će medicinsko osoblje koristiti prilikom liječenja pacijenata oboljelih od koronavirusa.

„U ovo teško vrijeme izazvano širenjem pandemije koronavirusa, donacija dm-a nas je veoma obradovala i biće od značajne pomoći za naše zaposlene, koji su svakodnevno izloženi kontaktima sa zaraženim pacijentima. Zahvalni smo dm-u na prepoznavanju te potrebe“, rekao je doc. dr. sc. Mario Kordić, direktor Doma zdravlja, koji je jednosatnim radom na kasi podržao donaciju povodom otvorenja nove dm prodavnice.

U ime kompanije dm, ček donacije je uručio Ante Milićević, regionalni menadžer.

„Prije dvije godine otvorili smo petu dm prodavnicu u Mostaru i to na sjevernom izlazu iz grada, a osluškujući potrebe naših kupaca, danas otvaramo i šestu i to na južnom izlazu. Potrebe i zadovoljstvo naših kupaca uvijek su na prvom mjestu te željene proizvode iz već poznatih asortimana mogu potražiti na još jednoj lokaciji“, kazao je Ante Milićević.

Povodom otvorenja prodavnice, dm je pripremio i posebne pogodnosti za svoje kupce, te im do 6. septembra poklanja 15 posto popusta na ukupnu kupovinu, dok je na dan otvorenja svaka kupovina preko 30 KM nagrađena malim znakom pažnje. Za sve kupce koji nisu u mogućnosti obaviti kupovinu tokom prva tri dana i iskoristiti popust od 15 posto, dm je osigurao ograničen broj kupona s istom vrijednosti popusta koji će kupci moći iskoristiti do 13. oktobra. Svi kupci pozvani su i da učestvuju u nagradnoj igri, koja traje do 18. septembra i tako okušaju sreću u osvajanju vrijednih nagrada, kao što su električni skuter Xiaomi 856 i dm poklon paket, laptop Lenovo IdeaPad i dm poklon paket te 10 dm poklon kartica u vrijednosti po 25 KM.

Radno vrijeme nove dm prodavnice na adresi Bišće polje bb u „Retail parku Plaza“ je od ponedeljka do nedjelje od 9 do 21 sat.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. godine, kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 14 godina, dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 764 zaposlenika i 76 prodavnica u 44 grada, te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. godini, dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je preko 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu, posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

(NovaSloboda.ba)