Novi incidenti u Crnoj Gori: Opozicija i vlast razmijenili optužbe o krivici

Pročelja poslovnih zgrada u vlasništvu Bošnjaka u Pljevljima u četvrtak su, drugi dan zaredom, bila išarana uvredljivim i prijetećim porukama “Turci selite se” i “Srebrenica 92”, a za izgrede međusobno se optužuju prosrpska koalicija i stranka predsjednika Mila Đukanovića.

Zamjerke su iznesene i na račun policije, koju se optužuje da ne radi valjano svoj posao nakon što su u srijedu u Pljevljima bili polomljeni prozori na prostorijama Islamske zajednice te je ostavljena poruka „Poleteće crna ptica Pljevlja biće Srebrenica“.

Zbog tih izgreda, načelnik policije u Pljevljima Dragan Slavulj razgovarao je s pljevaljskim imamom Samirom Kadribašićem, te mu je rekaoda je situacija u tom gradu stabilna i pod kontrolom.

Kako je saopšteno nakon sastanka, imam Kadribašić rekao je da Islamska zajednica vjeruje u institucije države i očekuje da će Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima.

„Policija je izuzela video snimke s video nadzora u blizini oštećenog objekta i prikupila informacije od većeg broja ljudi. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada, a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih”, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U drugom incidentu, Nikšićanin Janko Gardašević, koji je ranjen kasno u srijedu u tom gradu, ispričao je policiji da je na njega pucano jer je Crnogorac. Kako je saopšteno iz crnogorske Uprave policije, Gardašević je ranjen u nogu, a u zapisniku je „naveo da je napadnut zbog svoje nacionalne pripadnosti“.

„Oštećena osoba na sebi je nosila majicu s crnogorskim obilježjima“, saopštila je policija Crne Gore, prenosi Hina.

(Fena)