Platforma za progres: Politički motivisan napad na našeg člana neće nas obeshrabriti u nastojanjima da BiH učinimo boljom

Povodom fizičkog napada na jednog od njihovih članova i kandidata za Opštinsko vijeće Ilidža, održana je press konferecnija Platofrme za progres, na kojoj su se novinarima obratili Jasmina Vranjača, predsjednica Opštinskog odbora Ilidža, Drago Đorđić, predsjednik Regionalnog odbora Bosna i član Predsjedništva Platforme za progres i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Jasmina Vranjača je iznijela detalje koji jasno pokazuju da je napad politički motivisan. O svemu je obaviještena Policijska uprava na Ilidži, a počinilac je uputio izvinjenje, zbog čega tužba neće biti podignuta. Ona je pozvala sve da razmisle o tome da li su aktivisti koji žele da pokrenu promjene problem ovog društva, ili se naši problemi nalaze negdje drugo.

Drago Đorđić je rekao da se nada da se radi o zasebnom slučaju i da se takvo nešto neće ponoviti. Sama pripadnost po vjerskoj, nacionalnoj ili političkoj osnovi ne smije biti razlog verbalnih ili fizičkih napada. Pozvao je članstvo i kandidate Platforme za progres da ovaj slučaj posmatraju kao izolovan i da ih to ne obeshrabri u njihovim nastojanjima da ovu zemlju učine boljom.

Na kraju je predsjednik Platforme za progres, Mirsad Hadžikadić, pozvao sve političke subjekte da shvate da svi radimo za dobrobit ove države i da su predstojeći izbori prilika za sučeljavanje ideja za dobrobit svih naših građana. To se mora desiti u jednoj normalnoj i demokratskoj atmosferi, sa dostojanstvom i argumentima, bez straha od mogućih fizičkih ili verbalnih napada. Pozvao je sve političke stranke da se pridruže Platformi za progres u osudi ovog napada.

(NovaSloboda.ba)