Vlada HNK-a obezbijedila 100.000 KM za nabavku zaštitnih sredstava i materijala za osnovne i srednje škole

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju nabavke zaštitnih sredstava i materijala za osnovne i srednje škole u iznosu od 100.000 KM s ciljem stvaranja bezbjedonosnih uslova za početak školske godine, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Na osnovu naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Zavoda za  javno zdravstvo HNK-a, a sukladno sastanku održanom 24. avgusta, sa učesnicima u vaspitno- obrazovnom sistemu, Vlada je  osigurala finansijska sredstva predviđena Izmjenama i dopunama budžeta HNK-a za 2020. godinu s pozicije Ministarstva finansija ”Tekuća rezerva” Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta u iznosu od 100.000 KM za nabavku zaštitnih sredstava i materijala za osnovne i srednje škole na području HNK-a.

Ovaj iznos iznos biće utrošen za nabavku sredstava za održavanje čistoće – 70.000 KM, edukativno-informativnog materijala – 9.000 KM, pedagoškog materijala za nastavno osoblje – 14.000 KM, te zaštitnih vizira – 7.000 KM.

(NovaSloboda.ba)