Bajević: Idemo na pobjedu!

Atmosfera u reprezentaciji BiH uoči večerašnje utakmice drugog kola UEFA Lige nacija protiv Poljske je dobra i svi u taboru Zmajeva dočekuju je s optimizmom.

“Dogovorili smo se šta trebamo popraviti u odnosu na prethodni meč i koji nam je cilj. Odgovornost je velika kod svakog igrača na svakoj utakmici. Imali smo dosta problema s igračima, koji nisu imali dovoljno utakmica iza sebe. Protiv Italije smo imali i nekoliko manjih povreda, pa ćemo da vidimo da li će svi biti spremni za meč“, rekao je selektor Bajević.

Selektor bh. reprezentacije osvrnuo se i na protivnika.

„Poljska je jaka ekipa, nema šta da izgubi. Njima, takođe, nedostaju neki igrači. Mi ćemo pružiti svoj maksimum da dođemo do pobjede. Neće to biti isti meč kao u Firenci, jer Italija i Poljska nisu iste ekipe, pa ćemo morati nešto i da promijenimo. Moraćemo da igramo jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će naši reprezentativci biti dobri ne terenu. Kad je u pitanju Kolašinac, danas ćemo znati konačni odgovor hoće li moći da nastupi protiv Poljske“, kaže Bajević.

Edin Višća je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao upravo protiv Poljske prije deset godina.

„Sjećam se dobro prve utakmice protiv Poljske, ali sad se moramo okrenuti sutrašnjem meču. Oni su jako kvalitetna ekipa koja igra čvrsto. Analizirali smo ih i dočekujemo utakmicu spremni i čiste glave. Iako imaju nekoliko odličnih individualaca koji igraju u velikim klubovima, oni su veoma kompaktan tim. Nama je najvažnije da ponovimo igru iz Italije, da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu“, rekao je Višća.

Večerašnju utakmicu na stadionu Bilino polje u Zenicu, koja počinje u 20,45 sati, vodiće Cuneyt Cakir iz Turske.

BiH i Poljska se takmiče u elitnoj Ligi “A“ i to u grupi “1“, u kojoj su još i selekcije Holandije i Italije. U prvom kolu, Italija i BiH su remizirale rezultatom 1:1, a Holandija je s minimalnih 1:0 savladala Poljsku.

(NovaSloboda.ba)