Fondacija “Armanov zagrljaj” donirala 10 tableta OŠ “Zalik”

Fondacija “Armanov zagrljaj” početkom svake školske godine obraduje određeni broj učenika knjigama i školskim priborom.

Ove godine, zbog već poznatih razloga, uvođenja online nastave, Fondacija je odlučila da 10 tableta donira OŠ “Zalik”, koja će ih dati na korištenje učenicima.

Fondacija ove godine nije pravila akciju prikupljanja sredstava, već su koristili postojeća sredstva skupljena prethodne godine. Direktor OŠ “Zalik” Džemal Juklo zahvalio se na donaciji, rekavši da je svaka pomoć dobro došla.

U avionskoj nesreći, koja se desila 2017. Godine, poginuli su pilot Ivan Karačić, Arman Hadžiomerović (8), Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (7) i Lana (10) Lovrić .

Radi očuvanja uspomene na sina jedinca, Armana Hadžiomerovića, njegovi roditelji Sanjin i Adisa pokrenuli su humanitarnu fondaciju pod nazivom „Armanov zagrljaj“, kako bi pomogli školskoj djeci koja su u stanju socijalne potrebe.

“Još jednom, veliko hvala svima koji prate naš rad, podržavaju naš skromni doprinos obrazovanju, te nam omogućavaju da svake godine, kroz humanitarni rad, očuvamo uspomenu na našeg sina Armana. Hvala Sanelu Pajeviću i Irfanu Ćoriću, hvala “Genelec” firmi na poslovnosti i popustu za tablete”, ističu iz  Fndacije “Armanov zagrljaj”.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)