Gorio dimnjak, pronađene dvije ručne bombe

U protekla 24 sata zbilježeno je 15 požara, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

U Bijelom Polju i Vračićima (Mostar) gorila je trava i otpad, u Gabeli, Gabela Polju, Čeljevu i Klepcima (Čapljina) gorio je biljni otpad, smeće, trava, trska i nisko rastinje, na lokaciji Masline – Kukauša (Stolac) gorila je trava i nisko rastinje, u Čitlučkom polju, Vionici, Teščićima, Gradničkom polju i Služnju (Čitluk) gorila je trava, nisko rastinje i smeće, a u ulici Komuna Vejle (Jablanica) gorio je dimnjak na stambeno-poslovnom objektu.

Iz Policijske uprave Čapljina stigla je prijava o pronalasku dvije ručne bombe, koje su pohranjene u prostorijama PU  Čapljina). Prijava je proslijeđena „A“ Timu Mostar i Službi za NUS pri FUCZ-e Sarajevo.

Na području HNK-a zabilježeno je 6 krivičnih djela, a dogodile su se i 3 saobraćajne nesreće, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelese povrede.

Zbog planiranih radova, danas će, od 10 do 15 sati, bez električne energije ostati Bulatovići, Džepi, Galjevo, Homolje, Ovčari, Sarajevska, Vinjište, Živanje, Živašnica, Bradina, Brđani, Gobelovina, Kanjina, Lisin, Podorašac, Repovci, Stojkovići, Trešnjevica, Tuhobić, Vrbljani, Zukići, Šunji i Komatin.(Konjic), a od 9 do 14 sati Donja Slatina, Gornja Slatina, Slatina i Srednja Slatina (Jablanica)

(NovaSloboda.ba)