MTM zakljkučio uspješnu 47. sezonu

Realizacijom 45. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike, Mostarski teatar mladih zaključio je 47. sezonu.

Uprkos otežanim okolnostima izazvanim pandemijom covid 19 sezona je bila vrlo uspješna. Realizovano je 6 premijernih projekata, a broj repriznih predstava kretao se u uobičajenom prosijeku. U ovoj sezoni bilo je to 297 izvedenih predstava i drugih programa. Uz to, predstave na online platformi vidjelo je oko 120 hiljada gledalaca.

Svi ovi rezultati, kako ističu u MTM-u obavezali su ih da i okvirni repertoar za 48. sezonu brižljivo planiraju poštujući mišljenje publike sa posljednjih Dana teatra mladih.

Usaglašavajući sve to Umjetnički savjet eMTeeM-a odlučio je da okvirni repertoar za sezonu 2020/21 budu “Pusta zemlja” Thomasa Stearnsa Eliota, “Majstor i Margarita” Mihaila Afanasjeviča Bulgakova “, Penelopa, kraljica Itake” Ljubice Ostojić, autorski projekat na temu komunikacije mladih putem društvenih mreža i autorski projekat radnog naziva “Zvukovi i ritmovi srednjovjekovne Bosne”.

Planirani repertoar zadržava višegodišnje opredjeljenje eMTeeM-a u repertoarskoj politici koje slijedi klasiku, praizvedbe, poetsku dramu, te istraživačke društveno angažirane projekte koji nastaju u radioničkom prosesu u studijima eMTeeM-a”, stoji u saopštenju ize ove teatarske kuće.

(NovaSloboda.ba)