Predstava “O nježnosti” u nedelju u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka u Mostaru ove nedelje 13. septembra, za početak sezone, u svom redovnom terminu u 11 sati, odigraće svoju predstavu „O nježnosti“, koja je nastala kao autorski projekat svjetski poznate lutkarke Ines Pašić, inače rođene Mostarke, koja trenutno živi u Limi, u dalekom Peruu.

U predstavi igraju mladi članovi ansambla ove teatarske kuće Nina Popović i Ali Kamer Aksoy, predvođeni iskusnijim i višestruko nagrađivanim glumcem i animatorom Igorom Vidačkovićem. Ova predstava dobila je brojne pohvale pozorišnih stručnjaka i zaljubljenika u lutkarsku umjetnost, kao i nepodijeljene simpatije publike koja je do sada vidjela ovaj pozorišni biser.

„O nježnosti“ je predstava neverbalnog izraza, sa elementima fizičkog i plesnog teatra, koja, uz nadahnutu izvedbu glumaca, priča priče o postanku svijeta, nastanku života, djetinjstvu, ljubavi i njenim zamkama, strahovima i srećama, usamljenostima i prijateljstvu. Predstava je namijenjena publici od onih najmlađih, koji u njoj uživaju i smiju se, do onih najzrelijih ljubitelja lutkarstva, koje ova teatarska igra tjera da se zamisle nad ulogom čovjeka u ovom komplikovanom svijetu.

Ines Pašić je u ovu predstavu za djecu i odrasle, koju je poklonila Pozorištu lutaka, u kome je odrastala, utkala svo svoje znanje, talenat i iskustvo i postavila nove standarde lutkarstva na ovim prostorima.

Karte za ovu nedjeljnu predstavu, po cijeni od 5 KM, mogu se rezervisati na email: marketing@plm.ba, porukom na Facebook stranici Pozorišta lutaka u Mostaru ili putem web stranice www.plm.ba.

Zbog pandemije Covid 19, broj mjesta je ograničen i jedino oni koji rezervišu karte mogu računati na mjesto u sali Pozorišta lutaka. Biće provedene sve bezbjedonosne, protivepidemijske mjere i biće poštovano pravilo nužne distance, a oni koji ne budu imali svoje zaštitne maske, mogu ih preuzeti na ulazu u Pozorište. 

(NovaSloboda.ba)