Završen prvi susret Napretkovog besplatnog kursa copywritinga

U prostorijama čitaonice Narodne biblioteke HNK-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače sinoć je održan prvi, od osam, susreta kurseva pisanja tekstova iz područja copywritinga.

Tokom prvog susreta, polaznici Napretkovog besplatnog kursa, upoznali su se s definicijom copywritinga, njegovim nastankom, te prvim svjetskim copywriterima, tj. piscima prodajnih tekstova.

Uz teoretski dio, polaznici su uspješno završili svoju prvu vježbu, te se upoznali s formulom za pisanje ACCA i njenom primjenom pri kreiranju objava za društvene medije.

U zanimljivoj atmosferi i sa polaznicima kursa željnih novih saznanja, Napretkov kurs pisanja tekstova iz područja copywritinga svoj idući susret ima u ponedeljak, a na red dolazi formula za pisanje AIDA i njena primjena u kreiranju sadržaja u različitoj formi, primjera radie, službenog e-maila, newslettera, PR teksta, itd.

Voditelj ovog kuzrsa je član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, voditelj odjela digitalnog marketinga firme IT Odjel iz Mostara.

(NovaSloboda.ba)