Izložbom umjetnika iz Berlina zatvara se poglavlje Street Arts Festivala

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar, uz podršku Njemačke ambasade u Sarajevu, u subotu 19. septembra predstavlja izložbu “Everything will be ok”, kojom će se zatvoriti jedno poglavlje ovogodišnjeg Festivala.

Spomenuta izložba grafita umjetnika Stefano Paggani –Ouchgrafix Urban Art iz Berlina biće otvorena u OKC Abrašević s početkom u 19 sati.

Inače, Stefano Paganni aka SubO je berlinski umjetnik, koji živi i radi u Berlinu već 30 godina. Njegova umjetnost je prepoznatljiva i često vrlo prisutna na ulicama ove metropole ulične umjetnosti.

U Mostar je došao prvi put 2017. godine, gdje je svoj trag ostavio u obliku grafita na zidu naselja Tekija i u Dječijem domu. Tri godine kasnije, Stefano Mostaru poklanja izložbu svojih radova nastalih u posljednjih nekoliko godina, sa karakterističnim Oki-Doki karakterom, koji polako postaje aliasom ovog spretnog grafitera. Oki-Doki je izmišljeni karakter, komentar na svakodnevne situacije i simpatičan odgovor na pitanja urbane sredine.

Događaj će upotpuniti i muzički program u izvođenju bass kolektiva Jah Forcefield iz Sarajeva, navodi se u saopštenju.

(Fena)