Neymaru dvije utakmice kazne, liga pokrenula istragu o rasizmu

Napadač francuskog fudbalskog prvaka PSG-a Brazilac Neymar suspendovan je na dvije utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u derbiju protiv Marseillea, a istovremeno vođstvo lige je najavilo istragu o navodnom rasizma na toj utakmici, javlja francuska novinska agencija AFP.

Najveći derbi francuskog fudbala obilježile su divljačke scene igrača i čak pet crvenih kartona, koje je pokazao neuvjerljivi sudija Brissard.

Sudija je nakon tučnjave igrača u samoj završnici susreta odmah pokazao crvene kartone Laywinu Kurzawi i Leandru Paredesu iz PSG-a te Dariju Benedettu i Jordanu Amaviju iz Marseillea. Tek nakon pregleda snimka, isključio je i Neymara.

Prema pisanju AFP-a najgore je prošao Kurzawa, koji je kažnjen sa šest utakmica. Tri utakmice će se “hladiti” Jordan Amavi, dvije, uz jednu uslovno, Neymar i Leandro Paredes, a jednu utakmicu suspenzije je dobio Dario Benedetto.

Liga će istražiti ima li istine u tvrdnjama Neymara, koji je optužio Alvara Gonzaleza Soberona za rasizam, a istražuje se i navodno pljuvanje Angela Di Marije prema Soberonu, prenosi Hina.

(Fena)