Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo u zlatarskoj radnji u Ljbuškom

Policijski službenici Federalne uprave policije su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a radi rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela – udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelima – razbojništvo i teška krađa, slobode lišili osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988.).

Radi se osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

M. B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim licima 17. septembra 2013. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo, kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I. B.

Osumnjičeni M. B. je vlasniku zlatare  I. B. nanio tjelesne povrede pištoljem u predjelu glave, a potom mu otuđio torbu, u kojoj su se nalazile lične stvari i određena suma novca, nakon čega je pobjegao.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Mostaru, pripadnici FUP-a izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkih motornih vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu HNK-a, saopćeno je iz FUP-a.

(Fena)